V tónech podzimu

Podzimní počasí už se opět hlásí o slovo a je nejvyšší čas pomýšlet na obměnu šatníku. Letní kousky možná budou ještě pár dní sloužit, ale po ránu už nezahřejí.

Nastává čas svetrů, kabátků a kotníkových bot. Pokud potřebujete nový kousek, nezapomeňte vybírat spíš podle typu své postavy než podle nejnovějších trendů. Nepohodlný kousek, který budete nosit jenom jednu sezonu je zbytečnou investicí. Vyplatí se nakupovat kvalitní, nadčasové kousky, ty vám budou dělat radost mnoho let.

žena na podzimní cestě

Kašmírový nebo vlněný svetr vás bude krásně hřát, bud dobře vypadat a při správné péči vám bude sloužit mnoho let. U kabátků nebo bund je zase lepší sáhnout po moderních materiálech, které jsou odolné proti vodě i větru, nebo vsaďte na koženou klasiku. Opět platí, že čím kvalitnější kus vyberete, tím déle vám bude sloužit a ve finále i ušetříte. A proč kotníkové boty? Polobotky nebo baleríny sice vypadají skvěle, ale až zafouká studený vítr, budou vám mrznout kotníky. A až začne období kaluží na chodníku, určitě oceníte boty, do kterých vám jen tak nepoteče.

modelka u plotu

Právě na podzim, kdy slunce ještě občas svítí, ale vítr už je chladný a dešťové přeháňky na sebe nenechají dlouho čekat, je čas vytáhnout i doplňky v podobě deštníků. Klasický černý má každý, to je trochu nuda. A přitom existuje spousta designových kousků, které doladí váš outfit a jako bonus vám vykouzlí úsměv na tváři.

A co ty barvy? Jak se vyladit? Můžete sledovat trendy, ale taky můžete čerpat inspiraci v přírodě. Podívejte se, do jakých odstínů se zbarvuje listí. Teplá žlutá, oranžová, červená, to je lehce doplňuje hnědá a zbytky zelené. Takové barevné kombinace se k podzimu zkrátka hodí, zahřejí už na pohled. A kdo chce zapadnout do podzimní mlhy, může vybírat z nekonečných odstínů šedé.

Podzimní móda je hravá. Chladné počasí umožňuje vrstvit oblečení, hrát si s kombinacemi barev a nešetřit doplňky. Pojďte si podzim užít, zapomeňte na pravidla v oblékání a hrajte si.