Domácí mazlíček první část.

Jak se zachovat, když děti chtějí mít domácího mazlíčka? Jaké ideální zvířátko se hodí k dětem? Jako první si hned uvědomte, že zvířátko není žádná hračka a musíme se k nim chovat ohleduplně. Děti musíte vést od samého začátku k tomu, že mají za zvířátko plnou zodpovědnost, a tak jak se oni k němu budou chovat a přistupovat, tak to zvířátko se bude taky chovat. Musí taky vědět, že o zvířátko, které si přivedou domů budou muset pečovat a starat se o něj. Budou mít kolem něj i nějaké povinnosti, že o takové zvířátko není jen tak se starat. Pokud budou mít pejska, tak ho budou muset chodit za den několikrát venčit, dále budou zvířátko muset krmit, dávat mu čistou vodu, starat se o něj, mazlit se s ním, vychovávat jej a dávat mu lásku.

betta

A pokud bude o zvíře dobře postarané, tak se můžou stát, že budou ti nejlepší kamarádi, což je naprosto skvělá věc. A jaké tedy zvířátko pořídit? Chtěli byste něco opravdu malého vzrůstu? Pokud nechcete žádné extrémně náročné zvíře, tak si můžete pořídit rybičky. Například Bettu bojovnici, která je poslední roky hodně oblíbená rybka pro chov. Betta je nenáročná ryba, ale měli byste o ní vědět, že je jí nejlépe samotné, tak pokud chcete mít třeba dvě, tak hned doporučují, že je nejlepší je chovat zvlášť. 

křeček

Pokud rybičku nechcete, tak další malé zvířátko na nenáročný chov je křeček. Malé, roztomilé, chlupaté zvířátko, které toho opravdu moc nepotřebuje. Ale i takový malý křeček bude potřebovat péči jako je kvalitní krmení, čerstvou vodu, hračky, a hlavně dostatečně velkou ubikaci. Tak že byste si měli i něco přečíst a nastudovat o chovu křečku. Taky si uvědomte, že křečci jsou hlavně noční tvorové, takže přes den spí a v noci se vydají na průzkum. Což někdy může být pro děti třeba nepříjemné a může je to rušit ze spaní. A tak si rozmyslete, zda křečka opravdu budete chtít. Mám pro vás i další typy, ale ty si napíšeme v druhé části.